Welkom bij Anders Bewindvoering
Voor betrouwbare en professionele hulp bij je financiële administratie.

Hoe werkt het?

Eerst vindt er een vrijblijvend oriënterend gesprek plaatst waarin je meer informatie krijgt over beschermingsbewind, de kosten en de aanvraagprocedure. Indien blijkt dat beschermingsbewind en onze werkwijze bij jou passen, dan kun je een verzoek tot onderbewindstelling indienen bij de kantonrechter. Wij kunnen helpen bij het invullen van de formulieren.

De kantonrechter zal aan de hand van het verzoek bepalen of er een zitting moet komen. Na de uitspraak maken wij een afspraak om de financiële stukken aan ons over te dragen en gaan wij voor jou aan het werk. Houd er rekening mee dat de aanvraagprocedure wel  3 maanden kan duren.

Heb je een laag inkomen en/of schulden? Dan kunnen de kosten van het beschermingsbewind door de gemeente betaald worden. Jaarlijks wordt de hoogte van de vergoedingen voor bewindvoerders vastgesteld door de overheid (zie www.rechtspraak.nl).

Liever budgetbeheer of een budgetcoach? Ook dan vindt er eerst een vrijblijvend gesprek plaats over de mogelijkheden en de kosten. Zodra er een overeenkomst is tussen ons, kan er zo snel mogelijk gestart worden met budgetbeheer of budgetcoaching.