Welkom bij Anders Bewindvoering
Voor betrouwbare en professionele hulp bij je financiële administratie.


Wat is bewindvoering? 

Soms lukt het niet om je geldzaken op orde te krijgen of het kan niet vanwege een geestelijke of lichamelijke handicap. Financiële problemen geven enorm veel stress. In zo'n geval kan er een bewindvoerder ingeschakeld worden. Hij/zij regelt al jouw geldzaken: het beheren van jouw inkomsten, het betalen van alle rekeningen (zoals huur, gas en licht, verzekeringen en andere vaste lasten) en eventueel het aflossen, waar mogelijk, op schulden. Jij krijgt op jouw rekening alleen geld om van te leven, dit besteed je aan boodschappen en persoonlijke verzorging.

De kantonrechter bepaalt of je beschermingsbewind krijgt. Jij (of een familielid) kunt dat zelf aanvragen. Van tevoren kun je een bewindvoerder uitzoeken, hij/zij kan je op weg helpen met de aanvraag. Alleen de kantonrechter kan het beschermingsbewind eindigen. 

Wat is budgetbeheer en budgetcoaching?

Naast bewindvoering bestaan er andere mogelijkheden van hulp. Bijvoorbeeld als je het lastig vindt om op tijd de rekeningen te betalen of om te sparen. Dan kan budgetbeheer of budgetcoaching helpen. Budgetbeheer lijkt op bewindvoering, maar hierbij bepaal je zelf hoe ver het gaat. 

Budgetcoaching is een tijdelijke regeling. We helpen je met het overzichtelijk maken van de inkomsten en uitgaven, er wordt een budgetplan gemaakt en je leert zelf om de thuisadministratie te doen. 

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie!

Mentorschap

Een mentor helpt bij beslissingen over verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding, dus voor de niet-financiële zaken. Ook een mentor wordt aangesteld door de Rechtbank (zie www.rechtspraak.nl).

Op dit gebied werk ik samen met mijn collega Heleen Grolman van Zinniazorgverlening uit Havelte (www.zinniazorgverlening.nl).